بررسی رابطه‌ی «خانواده و بزهکاری‌های اجتماعی»

 یک جرم شناس، با اشاره به رابطه مستقیم جرم و تربیت فرزندان در خانواده‌ها، تاکید کرد که تحکیم بنیان خانواده یک عامل موثر و قوی بازدارنده‌ در وقوع جرم است که باید همواره مورد توجه و مراقبت باشد.

یک جرمشناس، با اشاره به رابطه مستقیم جرم و تربیت فرزندان در خانواده‌ها، تاکید کرد که تحکیم بنیان خانواده یک عامل موثر و قوی بازدارنده‌ در وقوع جرم است که باید همواره مورد توجه و مراقبت باشد.

محمد جعفر ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه لرستان، گفت: مهمترین کانون تربیتی و اولین اجتماع انسانی در تمامی قرون و اعصار مجتمعی به نام خانواده است که همواره این خانواده نقش اساسی در رشد و بالندگی و اصولا تربیت فرزندان داشته است.

مدیر گروه‌ حقوق علوم تحقیقات دانشگاه آزاد واحد خرم آباد ادامه داد: آمار و پژوهش‌های علمی نشان داده بیشترین بزهکاری‌ها متعلق به مجرمینی است که در فضایی مجرمانه و با قابلیت جرم خیزی رشد کرده‌اند.

این استاد جرمشناسی افزود: وقتی در درون خانواده قباحت و حرمت برخی اعمال مجرمانه اولیه از قبیل توهین، تهمت، افترا، دروغ، غیبت، تنبیه بدنی، آزار و اذیت روحی و روانی و غیره شکسته شود، کودک با تفکر قانون گریزانه، تجری و تعرض به حقوق اولیه دیگران رشد کرده و بر اساس آن آینده‌اش رقم می‌خورد.

ایرانی ادامه داد: از لحاظ ژنتیکی نیز جرمشناسان بر این باورند که برخی از روحیات و خصوصیات اخلاقی و روانی پدر و مادر به صورت غریزی و قهری به فرزند منتقل می‌شود اما این عامل در مقابل عامل مهمی مانند خانواده و تربیت‌های اکتسابی نمی‌تواند آنچنان تسلط داشته باشد.

این حقوقدان اضافه کرد: در یک تحقیق میدانی که از 800 کودک بزهکار به عمل آمد، معلوم شد که 65 درصد مادران این کودکان بزهکار، مطلقه و یا در حال جدایی بوده‌اند. پر واضح است که یکی از ارکان و عناصر حیاتی کانون خانواده، مادر و یا پدر است که از نتیجه منازعات و مشاجرات لفظی زمینه بروز بزهکاری اطفال را فراهم می‌کنند.

این استاد جرمشناسی گفت: در یک بررسی جداگانه دیگر که بر روی 200 نفر از جوانان 20 تا 25 ساله در دو منطقه مجزای ایران که از نظر پارامترهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی متمایز هستند با استفاده از متغیرهای مستقلی چون کنترل والدین بر رفتار فرزندان، رضایت فرزندان از خانواده، روابط کانون و علاقه و تعارض با اعضاء درخصوص رفتار پرخاشگرانه به عمل آمده، این نتیجه حاصل شده که در هر دو منطقه، رابطه مستقیمی بین روابطی که در کانون خانواده می‌گذرد و جرم جوانان آن وجود دارد.

وی عنوان کرد: در مقایسه با دو منطقه، منطقه حاشیه نشین به دلیل آنکه تعارض‌های کانون خانواده در آن بالا بوده گرایش‌های بیشتری به کجروی در بین جوانان آن وجود داشت.

ایرانی افزود: اهمیت کانون اجتماعی خانواده در پیشگیری از وقوع جرم و بزهکاری اجتماعی بر کسی پوشیده نیست و باید خانواده را ورودی جرایم دانست و در واقع باید برای تحکیم بنیانهای خانواده و تثبیت ارکان آن به منظور جلوگیری از وقوع جرایم، اقدام مستمر و ارگانیکی انجام داد.

وی در ادامه افزود: جرم به عنوان یک پدیده‌ی اجتماعی قابل توضیح و بررسی است و خانواده‌ها به دلیل اینکه اولین کانون اجتماعی هستند مهمترین تأثیر را در شکل‌گیری جرایم دارند.

مدیر گروه حقوق علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد در پایان گفت: توجه بیشتر خانواده به تثبیت ارکان خانوادگی و ارتقاء حس امنیت و آرامش و جلوگیری از اذیت‌ها و آزارهای جسمی، روحی - روانی، جنسی و رفتاری کودکان و فرزندان در خانواده مهمترین وظیفه والدین نه تنها در قبال فرزندان بلکه در قبال جامعه انسانی و آیندگان است.

برگرفته شده از حقوقی

 

 

 


دستمزد وکیل خانواده ,جرم ,کانون ,یک ,فرزندان ,اجتماعی ,است که ,تربیت فرزندان ,که در ,وقوع جرم ,جرم و ,علوم تحقیقات دانشگاه ,تحکیم بنیان خانواده ,بررسی رابطه‌ی خانوادهمنبع

(ماده 38 قانون مالیات های مستقیم)

ویزای تحصیلی کانادا

*استفادت از فیس بوک صحیح نیست

طرح مجازات برای پیشگیری از انتقال کرونا

کاویدن "خودکشی" در ایران

قانون اصلاح موادي از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

رأی وحدت رویه شماره ۷۴۲ـ۶/۵/۱۳۹۴ هیأت عمومی دیوان عالی کشور

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آلفا الکترونیک ایران زیبا مواد افیونی اخبار جدید مربوط به پانل های پیش ساخته نماوا کلیپ 11 بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. مجتمع اموزشی قلم چی فارسان مانکن جدید توانایی فیلم سینمایی خروج ابراهیم حاتمی کیا تعمیر موبایل-آوافیکس